Кметовете и наместниците по села издават удостоверения на обработващите земеделски земи

Снимка: Infomreja.bg

Няма нови заразени с коронавирус в община Кюстендил

Това, което е хубавото е, че нямаме нови заразени в община Кюстендил. Другата добра новина е, че четирима души са изписани от кюстендилската болница. В момента са останали 4-ма за лечение с КОВИД – 19, като двама от тях са с по два отрицателни теста. Те остават за лечение до изчистване на находката в белия дроб.

„В съседните региони обаче картината се усложнява. Много моля отново да спазваме всички предписания и препоръки. Все по-често епидемиолозите са категорични, че битката с коронавируса е в самото начало. Вероятно ще дойде момент на формално разхлабване на мерките, но съм безкрайно откровен – нека всеки от нас да си даде сметка дали ще предпочете живота и здравето на семейството или ще се завърне към онова забързано ежедневие, което доведе света до това положение“, обяви на пресконференция кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

173 лица са под карантина към този момент в община Кюстендил, общо карантинираните от началото на епидемията са 848. Общо 8 са обработените сигнали за денонощието.

Кметът на Кюстендил обяви още, че кооперативният пазар ще работи и утре, в събота и неделя той ще бъде затворен. За другата седмица все още няма яснота, с оглед на предстоящите валежи.

„В заповедта на министъра е посочено, че хора, които имат земеделски обработваеми имоти, извън населеното място, в което живеят, трябва да получават удостоверение от кметовете на общини или упълномощени лица. Със своя заповед ще упълномощя кметовете и кметските наместници да издават подобен тип удостоверения, но нека те не служат за разходки, а действително като грижа за земята и затова, което Бог ни е дал“, призова още Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK