Кметове на села получиха сертификати за завършено обучение

снимки: Община Благоевград

Кметове и кметски наместници в община Благоевград получиха сертификати за завършено обучение за оптимизиране на работата им в населените места. То се осъществява по различни модули и е част от проект за повишаване на квалификацията на кметовете и кметските наместници.

Сертификати за преминати модули получиха кметовете и кметските наместници на селата Бело поле, Рилци, Покровник, Дъбрава и Мощанец, Горно Хърсово и Бистрица, Еленово и Марулево и Делвино. Те бяха категорични, че обученията, свързани с подобряване на управленската работа в малките населени места са изключително важни, защото им помага да оказват по-действена подкрепа на жителите.

Росен Георгиев, кмет на селата Дъбрава и Мощанец призна, че благодарение на модулите се подобрява компетентността, както и бързата и точна реакция на администрациите в малките населени места. От своя страна, секретарят на община Благоевград София Янчева, която връчи сертификатите, допълни, че човек се учи през целия живот и трябва да се развива като качества, знания и умения. „Този вид обучения, които общината предоставя по проект, ще допринесат не само за компетентността ви, но и ще служи за пример за подобряване качеството на работа”, обърна се към кметове и кметски наместници София Янчева.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK