Кметове на протест под наслов „Не зачерквайте кюстендилските села” в столицата

Кметове на 4 кюстендилски села заминават на протест в столицата. С лозунги „Не зачерквайте кюстендилските села” хората от малките населени места ще вземат участие в конференция "Новата Обща селскостопанска политика (ОСП) през 2014-2020 г.".

На събитието ще присъства Зинаида Златанова – заместник министър-председател и министър на правосъдието, Димитър Греков – министър на земеделието и храните, проф. Пламен Моллов – изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, и Огнян Златев – ръководител на представителството на Европейската комисия в България.

По време на събитието ще бъде представена и подписка на кметовете на малките населени места в община Кюстендил. В нея са се включили над 1 500 човека, чиято обща цел е селата да бъдат включени в Програмата за селски райони, коментира кметът на Горна Гращица Румен Чучков, който ще присъства и на конференцията в столицата.

Малко по-рано пък градоначалникът на община Кюстендил Петър Паунов заяви, че трябва да бъде сменена дефиницията за боря на жителите, а именно тези, които са над 30 000 да останат в градска регулация, а другите да бъдат селски райони.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK