Кмет оспорва прекратена преписка за изчезнало гориво

снимка: infomreja.bg

Община Кюстендил внесе жалба срещу постановление на Районна прокуратура, с което е прекратена преписка за изчезнало гориво в V Основно училище и Спортното училище. Това съобщи на пресконференция кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Жалбата е внесена в Районен съд – Кюстендил. Наблюдаващият прокурор преценил, че "делото не е запълнено с убедителни  и неопровержими доказателства, които да водят до единствения недвусмислен извод за доказано участие на определено длъжностно лице от двете училища в престъпление".

 „Ще направим всичко възможно постановлението да стигне и до Главния прокурор на Република България. За нас не е ясно, как могат да изчезнат 5 000 литра нафта или повече от 7 500 лева и за тях да няма отговорен”, каза Петър Паунов. Той попита кой ще възстанови щетите и отново ли кюстендилци трябва да плащат това, което някой не е свършил. „Това, че се позволява на цигански фирми, уж да чистят котелни, след което да изчезват хиляди литри гориво, предварително осигурени от средствата на нашите съграждани и да се твърди, че не е изяснено кой е виновен, със сигурност няма да се получи. Ние ще вземем всички законови мерки това нещо да не се случва”, допълни Петър Паунов.

След разследване продължило почти една година Районна прокуратура- Кюстендил прекрати наказателното производство по скандала с изчезналите 5 323 литра нафта на парното на Спортното училище „Васил Левски” и Пето основно училище "Христо Ботев" в областния град.

Досъдебното производство за престъпление по член 201 ал. 1 от Наказателния кодекс е прекратено, заради липса на достатъчно доказателства от наблюдаващия прокурор Валери Василев. Както вече писахме, нафтата от парното на двете школа, които обитават една и съща сграда, изчезна по времето, когато директор на спортното училище бе настоящият областен управител Любомир Анчев. Истината за изпарилите се 5 тона нафта лъсна след разпоредена от община Кюстендил ревизия, тъй като никой от счетоводителите на двете училища не пожелал да изпише изчезналото гориво.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK