Клубът на ул. "Хр. Ботев“ в Кюстендил официално приема името на великия революционер

Снимка: Infomreja.bg, архив

След като години наред пенсионерският клуб № 2 беше по-известен като „клуба на ул. „Ботев“ в Кюстендил, от 2 юни вече официално ще носи името на гениалния поет-революционер. Това се вижда и от новото оформление на фасадата му, където едно до друго са името на клуба, портретът на Ботев, гербът на Кюстендил и българският трибагреник.

За тържествената церемония се очакват гости от другите пенсионерски клубове, от Общината и от Областната управа. Патриотичният тон на събитието ще дадат млади възрожденци от Пето основно училище „Христо Ботев“, тамбуристи от оркестъра на Людмила Стоянова към читалище „Искра“  и изпълненията на вече познатия рецитатор на Ботева поезия Васил Костадинов. 

„С това честване нашият клуб отваря нова страница в своята история. Надяваме се всички заедно да впишем в нея стойностни събития, които да обогатят клубния живот, да го осмислят и да сплотят още повече нашите членове“, сподели председателят Здравко Георгиев.

Той и цялото ръководство имат сериозни амбиции и много идеи за бъдещето на клуба.

Тържеството по случай 2 юни ще започни в 13.30 ч. На него са поканени всички, които след трите минути на всенародно мълчание в почит към загиналите за свободата и независимостта на Отечеството, биха искали да проявят съпричастност с клуб „Христо Ботев“  на една от най-съкровените дати в българския исторически календар.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK