Нова придобивка за децата в Гоце Делчев

Снимки: община Гоце Делчев

Тържествено беше открита ДГ „Радост“

Едни от придобивките, с които град Гоце Делчев и цялата община  заслужено се гордеят, са детските градини. Просторни, слънчеви, модерно оборудвани, те предлагат всички необходими условия за развитие на децата.

Днес в града официално беше открит още един приказен дворец – ДГ „Радост“.  

Построена през далечната 1967 година, градината се нуждаеше от основен ремонт. И той вече е факт!

ДГ „Радост“ беше включена в проект „Обновяване на образователната инфраструктура в град Гоце Делчев“ на стойност 6 186 670.00 лева от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., спечелен от община Гоце Делчев.

Освен цялостно вътрешно и външно обновяване на сградата, съвременен вид доби и дворното пространство. С ново оборудване бяха  обзаведени всички помещения. 

На тържественото откриване днес присъства заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Тя преряза лентата заедно с кмета на община Гоце Делчев – Владимир Москов, и председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев.

„В резултат на партньорството, което имаме с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в последните години в община Гоце Делчев се реализираха много проекти. Сред тях са цялостното обновяване на Западния квартал, а по образователната инфраструктура, освен ДГ «Радост», са включени също ДГ «Калинка» и Второ основно училище, което е пред завършване до края на месеца», каза при откриването кметът Владимир Москов.

Заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова също изрази задоволството си от резултата на положените усилия от страна на местната власт и изпълнителите.

«Досега успешно си партнираме с община Гоце Делчев. Тя е наш бенефициент от първия програмен период с проекти за над 30 милиона лева. Към настоящия момент изпълняваме съвместно проекти за над 12 милиона лева. Предстои ни да обновяваме многофамилни жилищни сгради, да откриваме и нови социални услуги до края на този програмен период. Оттук нататък да си пожелаем все така успешно развитие на територията на града и общината», заяви заместник-министър Николова.

В знак на уважение тя получи почетния знак на града и книга, посветена на неговия патрон - Гоце Делчев.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK