Наказания от по 2 г. лишаване от свобода за кюстендилци, признати за виновни в кражби

Снимка: Infomreja.bg

Решенията са на Районен съд - Кюстендил

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров призна за виновен 42- годишния кюстендилец Емилиян Д. в кражба, при условията на опасен рецидив и му наложи наказание от 2 години „лишаване от свобода“, при първоначален режим на изтърпяване „строг“.

В условията на продължаващо престъпление, от 16- 19 март 2020 година, от къща на ул. „Цар Симеон“ в Кюстендил, собственост на „Специализирани болници по рехабилитация Национален комплекс“ ЕАД, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 960, 25 лв., собственост на СБР – филиал Кюстендил и Ж. Н.- директор, като деянията са извършени по време на извънредно положение на територията на РБългария.

На 16 и 17 март 2020 г., подсъдимият е отнел общо 26 литра ракия, на обща стойност 208 лв. от владението на Ж. Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

От същия обект - къща на ул. „Цар Симеон“, подсъдимият е отнел на 18.03.2020 г.- мобилен телефон, на стойност 321, 29 лв., а на 19.03.2020 г.-  алуминиеви радиатори, смесители за вода и сифон за мивка, на обща стойност 430, 96 лв., собственост на „Специализирани болници по рехабилитация Национален комплекс“ ЕАД, от владението на Ж. Н. – директор.

Районен съд – Кюстендил, осъжда Емилиян Д. да плати на „Специализирани болници по рехабилитация Национален комплекс“ ЕАД - филиал Кюстендил, сумата от 430, 96 лв., представляваща обезщетение за причинените имуществени вреди в резултат на престъплението и на Ж. Н. сумата от 208 лв., за причинените му имуществени вреди.

Присъдата, с която на Емилиян Д. е наложено наказание от 2 години лишаване от свобода за кражби, в условията на опасен рецидив, подлежи на жалба и/ или протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15-дневен срок.

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов наложи наказание от 2 години „лишаване от свобода“ на Георги М. за кражба, в условията на опасен рецидив. Съдът го призна за виновен в това, че на неустановена дата през месец юли 2019 година, от къща в село Лиляч, Община Невестино е отнел чужди движими вещи на обща стойност 214 лв., без съгласие на собственика на имота, с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът осъжда подсъдимия да плати на собственика на къщата сумата от 214 лв., заедно със законната лихва върху нея от юли 2019 г. до окончателното й изплащане, представляваща обезщетение за причинените му имуществени вреди в резултат на престъплението, както и сумата от 200 лв., представляваща разноски за адвокатско възнаграждение. Подсъдимият е съден да плати и разноските по делото.

Присъдата, с която Георги М. е осъден на лишаване от свобода за срок от 2 години, подлежи на жалба и/ или протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK