Клубовете на инвалида отбелязаха Въведение Богородично като едно голямо семейство

Снимки: Читалище "Асклепион"

Специален гост на събитието беше Виолет Вьорлер

Денят на християнското семейство събра членовете на Клуба на инвалида в Кюстендил и на клубовете в селата Слокощица, Шишковци и Пиперков чифлик на голям общ празник.

Доцент Екатерина Керемидарска поздрави всички от името на Областната организация на БЧК и припомни символиката на православния празник Въведение Богородично. Специален гост на събитието беше Виолет Вьорлер – вече дългогодишен приятел на Клуба на инвалида, която пристигна с над сто шоколадови сърца за всеки един от празнуващите.

Тя бе придружена от своята гостенка от Франция Катя – майка на четири деца, която остана очарована от колоритната атмосфера на празника и от високия дух на хората с увреждания.

От името на Клуба на инвалида и на читалище „Асклепион 1998“ - Кюстендил, Виолет Вьорлер получи живописна детска творба в багрите и духа на българските традиции, която скоро ще отпътува за Франция.

Теменужка Терзийска – председател на клуба в с. Шишковци, пък се отчете с традиционния кюстендилски зелник. 

На следващия ден Виолет Вьорлер посети и Клуба на инвалида, където направи поредното си щедро дарение, за което председателката на Регионалната организация на СИБ Валя Симеонова й връчи специална благодарствена грамота, съобщи Виолета Атанасова, член на УС на СИБ-Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK