Клуб „Зодиак” направи два експериментални полета с ракети

снимки: Клуб "Зодиак"

Клубът за аеро-космически технологии „Зодиак” в Кюстендил направи два експериментални последователни полета с ракети, създадени от членове на дружеството.

Моделите са оборудвани с високотехнологични бордови компютри, измервателни устройства, GPS тракери и мини камери.

Засега те летят на височини до 3000 метра и събират информация по предварително заложена програма. Новост в изпълнението на проектите са ползотворните контакти с фирми за електронна апаратура и софтуер, които подпомагат клубната дейност.

Предстоят изпитания на нови измервателни уреди и системи за предаване на телеметрични данни в реално време. Те ще спомогнат за модернизация на ракетните модели и постепенно увеличаване височината на полетите.

От клуб „Зодиак” споделят задоволството си от успешните полети и получените резултати и са оптимисти за бъдещето на своята работа.

Целите на програмата са свързани с изследване на атмосферата и суборбиталното пространство чрез полети на ракети, балони и други летателни апарати.

Данните се обработват и описват в научни доклади, които ще бъдат публикувани в тематични издания за целите на приложната наука.

 

снимки: Клуб "Зодиак"
снимки: Клуб "Зодиак"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK