ЮЗУ студенти и докторанти се запознаха с възможностите на „Еразъм +“

Снимки: ЮЗУ

Студенти, докторанти и преподаватели от различни факултети на Югозападния университет „Неофит Рилски“ присъстваха на първия информационен ден за програмата „Еразъм+“.

Координаторът на програмата Станислав Грозданов запозна присъстващите с две от дейностите на програмата – Еразъм с цел обучение и Еразъм с цел практика. Студентката в специалност „Маркетинг“ Веселина Тимева разказа за своето Еразъм приключение в Авейро, Португалия и призова студентите да се възползват от възможността, която им предлага програмата.

„Благодарение на програма „Еразъм“ още докато учите вие можете да придобиете ценен опит, който ще ви бъде полезен при кандидатстване за работа“, каза Станислав Грозданов. Той отбеляза, че партньорската мрежа на ЮЗУ „Неофит Рилски“ е една от най-големите в страната. Университетът има подписани над 150 Еразъм договора, което дава възможност на студентите и докторантите да избират от над 100 университета. Минималната продължителност за обучение е 90 дни, а максималната 12 месеца. Еразъм студентите и докторантите получават финансова помощ (грант) за периода на обучението им. Грантът е в размер на 470-520 евро, в зависимост от приемащата страна.

Желаещите да осъществят мобилност могат да подадат своите документи до 29 март 2019 г. (включително). Студентите и докторантите подават заявление за участие и уверение за успех от всички предходни семестри в кабинет 107 на Ректората.

Следващият информационен ден за програмата ще се проведе на 19 март 2019 г. (вторник) от 13:30 ч. в зала 114 на Първи учебен корпус.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK