Клуб по художествена гимнастикa Левски-София спечели купата “Golden Pirin Cup”

Снимки: Община Благоевград

Първо място и голямата купа от Втори международен турнир по художествена гимнастика “Golden Pirin Cup” бе връчена на грациите от отбор Левски- София.  Младите гимнастички показаха сложни съчетания пред публиката в Благоевград.

В тазгодишното издание на спортното събитие съдия бе Камелия Игнатова, световна и европейска шампионка от ансамбъл, съдия международна категория и представител на БОК.

За турнира пристигнаха и Лъчезара Пекова и Леонор Божанова от националния отбор на България, както и Рейчъл Стоянова от националния отбор на Македония.

Над 430 грации пристигнаха в областния център за да премерят сили и да покажат финес, съчетания и нежност. В рамките на 2 дни Благоевград бе домакин на инициативата, превърнала се в традиция за града.

Втори международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup”  се организира съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и БФХГ.

През 2018 година турнирът бе признат, като първия  в историята на художествената гимнастика, който приема толкова много ансамбли.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK