Кюстендилски гимназисти станаха част от системата на Висшия съдебен съвет

Снимка: Infomreja.bg

От името на Административен съд – Кюстендил и лично от свое име председателят Галина Стойчева поздрави и награди учениците от 11 “б“ клас на ПГ по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ за тяхното участие в образователна програма „Съдебна власт, информиран избор и гражданско доверение, отворени съдилища и прокуратури“. 

Програмата, която се осъществи за трета поредна година, се провежда съвместно с Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката.

„Целите на програмата основно са в три насоки – да се формира правна грамотност и култура сред подрастващите, да се изгради едно цялостно отношение към Закона и към нормативните актове, действащи на територията на Република България и на трето място, което според мен е особено важно, е да се предотвратят или поне да се ограничат до минимум негативните прояви в поведението на учениците“, каза Галина Стойчева.

Тя определи участниците в програмата като умни, мислещи и любознателни деца.

„Силно се надявам да сме показали, че съдията преди всичко е човек, който е натоварен с много важна и отговорна функция, но има и човешко лице. Дано да сме показали предимствата в работата на съдебната система и конкретно на Административен съд – Кюстендил“, допълни още Галина Стойчева.

Общо две обучителни теми бяха проведени от Административен съд – Кюстендил в рамките на съответната програма. Освен удостоверения учениците получиха и по една чаша с логото на съда и химикал. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK