Клуб „Пирински стражи“ пожелава на всички читатели на ИНФОМРЕЖА вълшебни мигове през август

„Създайте своето приключение, което ще остане незабравимо!"

Клуб „Пирински стражи“ при Трето ОУ „Братя Миладинови“ - Гоце Делчев, пожелава на всички читатели на „ИНФОМРЕЖА“ вълшебни мигове през месец август.

„Създайте своето приключение, което ще остане незабравимо! Радвайте се на всеки  миг, изживян с хората, които обичате!“ – пишат те до редакцията.

В писмото се съдържат и съвети, които младите, но с доста опит зад гърба си планинари имат право да дадат.

Пиринските стражи призовават всички, които са планували походи в планината, да следят метеорологичните условия, задължително да си направят планинска застраховка и да сложат в своите раници необходимите за всеки поход дъждобран, зареден мобилен апарат, материали за първа долекарска помощ (дано никога не се налага да бъдат използвани), съд за вода, енергийни храни (ядки, шоколадово блокче и пр.)

Нашите приятели споделят, че никога планината не трябва да се подценява и винаги - да си настроен положително към нея.

„Ако тя ти позволи да изкачиш някой от нейните върхове, трябва да си благодарен. Не се правете на герои в планината! Героите са служителите от Планинската спасителна служба, които биха ви помогнали при нужда“, четем по-нататък в писмото.

Планинските стражи напомнят задължението на туристите да не оставят отпадъци след себе си! Те самите ограничават до минимум използването на полиестерни торбички, а пластмасови прибори не търпят.

Младите туристи са пример и в друго отношение. Те са ограничили  приема на вредни за човешкия организъм напитки с високо съдържание на захар. В клуба е забранена консумацията на чипс, подсладители и храни, съдържащи ГМО.

Пиринските стражи благодарят на всички хора, които се наслаждават на прелестната българска природа и помагат за нейното оцеляване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK