Клуб на фантастичното и приказното „Гранични реалности“ учредиха в Благоевград

Спасмир Тренчев, снимка: личен архив

Клуб на фантастичното и приказното „Гранични реалности“ основаха в Благоевград. Инициативата е на преподавателя по английски език в ПМГ „Акад. Сергей Корольов" и автор на фантастични книги и трилъри Спасимир Тренчев. Подобни клубове досега имаше единствено в София, Варна, Пловдив и Стара Загора, но вече и в Благоевград.

В клуба могат да членуват всякакви хора, няма ограничения нито за пол, нито за възраст, достатъчно е да имат голямо въображение, да се интересуват от фантастичното, загадъчното, мистериозното, мистичното...", пояснява писателят и педагог Спасимир Тренчев.

На учредяването на новия клуб, станало преди два дни в Младежкия дом, дойдоха десетки благоевградчани, предимно ученици и студенти, които веднага се записаха като негови членове.

„Идеята ни е да събираме съмишленици, които се вълнуват от необяснимото и загадъчното, от литература, кино, театър и изобщо от всякакъв вид творчество. Предвиждаме дискусии на различни теми в областта на фантастичното, имаме намерения да каним гостуващи лектори в сферата на изкуството и на научните постижения и технологии", коментира пред ИНФОМРЕЖА основателят на клуба, който е автор на повестта „Тъмен тласък“, сборника от разкази „Неумираща любов“ и свръхестествения трилър „Апартаментът“.

Членовете на новоучредения клуб на фантастичното ще редят изложби, ще организират различни литературни занимания и ще провеждат игри с въображението. Срещите им ще бъдат всеки четвъртък от 17.30 ч. в Младежкия дом.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK