Клуб "Евротрамп" с двама републикански шампиони от държавното по батут

снимки: Клуб "Евротрамп"

От 2 до 4 октомври в зала „Арена Армеец“, София, се проведе Държавното първенство по скокове на батут – финали за всички възрасти и дисциплини.

Клуб „Евротрамп” - Кюстендил участва с 11 състезатели, двама треньори и Иво Кръстев като главен съдия на състезанието. Кюстендилци се завърнаха с 9 медала – 4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови.

Републиканският шампион за тази година в индивидуалната надпревара на голям батут, възрастова група 13-14-годишни, е Кристияна Кръстева. Кристияна е шампион и на синхрон заедно с Ивет Атанасова от Стара Загора.

От Федерацията залагат на този синхрон и на предстоящото Световното първенство в Дайтона Бийч.

Другият Републикански шампион при 11-12-годишните на голям батут индивидуално се казва Яна Николова. Яна от тази година е и национален състезател и е една от големите надежди на клуб „Евротрамп”. 

С медали се окичиха и Надя Христова, която е трета в синхронната надпревара при 13-14-годишните заедно с Деяна Христова от Ямбол. В същата възрастова група при момчета Двоен мини батут Симеон Стоименов е с първо място.

Кристиян Петров и Еманоил Валентинов заеха второ място на почетната стълбичка при синхроните 11-12-годишни. Кристиян е с бронзов медал в дисциплина Двоен мини батут. Индивидуално Еманоил се състезава при 9-10-годишни момчета и също се окичи с бронз на Двоен мини батут.

Десислава Георгиева и Симеона Райчова спечелиха сребро в синхроните при 9-10-годишни момичета.

При най-малките до 8 години от клуб „Евротрамп” взеха участие Светлин Георгиев, Драгомир Ненов и Георги Пангев. Те успяха да преминат квалификационната фаза и участваха на финал, но малко не им достигна за призовите места. Представянето им бе отлично за дебютанти.

Треньори на състезателите по батут от „Евротрамп” - Кюстендил са Асен Стоицов и Ангелина Богословова. Клубът набира все повече сила и защитава кюстендилската школа по най-достойния начин.

Държавното първенство е последното състезание преди Световното, което ще се състои от 4 до 18 ноември 2014 г. в Дейтона Бийч, Флорида (САЩ). В Световното първенство ще вземат участие 12 състезатели, 4 треньори и 2 международни съдии.

От Кюстендил Федерацията по батут разчита на Кристияна Кръстева, която ще е единствената представителка за България в най- многобройната възрастова група 13-14-годишни момичета, а Иво Кръстев ще вземе участие като международен съдия.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА "ИНФОМРЕЖА"

 

 

Кристиян Петров
Яна Николова
снимки: Клуб "Евротрамп"
Ангелина Богословова с малките момчета

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK