Клиентите на ЧЕЗ ще получат две фактури за август - по старите и по новите цени

Снимка: ЧЕЗ, архив

От 17 август битовите клиенти на ЧЕЗ ще получат месечните си фактури за консумирана електроенергия през съответния отчетен период по две цени – тази, която беше в сила до 31 юли и новата, по-ниска цена, която влезе в сила от 1 август, съобщиха от дружеството. 

С решението на Комисията за енергийно и водно регулиране цените на електроенергията за битовите клиенти на ЧЕЗ са намалени средно с 0.63%, отчитат от дружеството и отбелязват, че клиентите, които ползват електронна фактура, вече са получили двете си сметки. 

За да се отчете максимално точно консумираната електроенергия по стари и по нови цени, ЧЕЗ е ангажирала през август 327 служители, които са работили с удължено работно време. Освен това клиентите на дружеството имаха 5 дни на разположение - от 1 до 5 август, да отчетат сами и по избран от тях начин да декларират показанията на електромерите.

Най-много самоотчети – 1469, са направени по телефон през контактния център, 359 клиенти са подали информация през търговските центрове, а 514 отчета са постъпили чрез електронните канали: по интернет са приети 293, а чрез електронната поща - 221 заявки. 

Повече информация за съдържанието на фактурите може да бъде получена на денонощната информационна линия на ЧЕЗ 0700 10 010 и в центровете за обслужване на клиенти. 

 

КОМЕНТАРИ

nona17:58 - 16.08.2015
moshenik
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK