Здравко Милев: Кюстендил е за култура, а не за общинска корупция

Снимки: Личен архив

Вратата на кметския кабинет ще бъде отворена за всички

Общината в услуга на всички, залага Здравко Милев в управленската си програма за следващия кметски мандат. Той обещава, че вратата на кметския кабинет ще бъде отворена за всички.

В програмата са предвидени още пет крупни инвестиционни проекта за развитие на индустрията в общината – изграждане на  индустриален парк „Кюстендил“, на плодово-зеленчуково преработвателно предприятие, проектиране на общинска система за управление и ефективно използване на кюстендилската минерална вода, довършване на отдавна започнати проекти - язовир „Кюстендил“ с подобектите към него, „Малкия Лувър“ – Кюстендилската художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“, изграждане на планински комплекс „Осогово парк“, модернизация на лесопарк „Хисърлъка“.

Наред с това планира инвестиции в образованието, здравеопазването, културата, облагородяване на градската среда и прилежащите села, реклама и промотиране на кюстендилските богатства.

Програмата бе представена вчера в общински театър Кюстендил. Дискутирани бяха възможностите за нейното осъществяване и потенциалните рискове. „Успешното общинско управление започва с ясен и постижим идеен и бизнес проект. Подлага се на експертно и гражданско обсъждане и чак след одобрение се предприемат действия за неговото изпълнение“, каза Здравко Милев, който има дълъг професионален управленски опит в банковия и финансов бизнес.

„Това не е само моя лична програма. Тя е плод на експертността и уменията на целия екип, на Инициативния комитет, на кандидатите за общински съветници от листата на БСП, на гражданите на Кюстендил. Всички заедно мислихме и писахме програмата. И ето – вече я изпълнявам.“, каза Здравко Милев.

„Поставям като основни принципи законност и честност в общинското управление. И реално вече отстоявам законността и честността на изборния процес. Срещнах се с ОИК Кюстендил, не бяха много гостоприемни, но разбраха, че на тези избори не им е разрешено да правят опити да фалшифицират вота на гражданите и изборния резултат. Организирали сме вече подготвена мрежа от застъпници, които да следят къде отива всяка бюлетина, как се брои, как се отчита в протокола. Правим всичко, което можем, за да гарантираме законността и честността на тези избори.

Обещавам, че вратата на кметския кабинет ще бъде отворена за всички. И сега вратата на офиса на инициативния комитет е отворена за всички. Всеки ден минават кюстендилци, споделят си тревогата, дават съвети. Всичко записваме, защото всеки човек за нас е важен. Ясно е вече, кюстендилци имат нужда от опора, от морална опора в лицето на своя кмет.

Обещавам прозрачност в работата на кмета, администрацията, в общинското финансиране и бюджетиране. И вижте къде е офиса на инициативния комитет – в центъра на Кюстендил, на площада, видим и достъпен за всички. Всеки, който мине лесно и отдалеч ще види какво правим в този офис. Кажете ми къде са предизборните офиси на опонентите ми? Прозрачни ли са, вижда ли се какво се върши в тях? Защото който си е далавераджия и в предизборна кампания далавери си върти на гърба на избирателите.

Обещавам чуждестранна инвестиция за изграждане на плодовопреработвателно предприятие. Инвеститорите от австрийската фирма „Робул“ – инвеститор „Клас А“, вече дойдоха в Кюстендил. Направихме оглед на терените, опариха си ръцете в минералната вода, напече ги кюстендилското слънце, видяха планината, обсъдихме бизнесплана. Очаквам решението им следващата седмица. Ако кажат да, започваме още веднага. Няма време да се чака да минат изборите и тогава да се работи. Кюстендил загива.

Обещавам промяна за Кюстендил. Промяната започва с книгите. Всички истински революции с книги са започнали. И вчера на представянето на управленската програма събрахме 150 книги, които ще дарим на драго сърце на кюстендилските читалищни и училищни библиотеки. Книги трябват. Кюстендил е за култура, а не за общинска корупция“, каза още Милев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK