Задържаха за 72 часа мъжа, наръгал бездомно куче в столичния ж.к. „Надежда“

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият е осъждан

На 21.11.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Д. Д, на 40 години, за престъпление по чл. 325б, ал. 2, т. 3, пр. 1, вр. ал. l от НК, както и за престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

Д. Д. е обвинен в това, че на 20.11.2020 г. около 08,30 ч. в гр. София, ж.к. „Надежда“, пред денонощен магазин, е проявил жестокост към гръбначно животно, като му е причинил трайно увреждане. Обвиняемият е намушкал с нож обикновено непородисто куче и деянието е извършено на публично място.

В хода на разследването на 20.11.2020 г. в жилището на обвиняемия в ж.к. „Надежда“, гр. София, са извършени претърсване и изземване, при които са намерени и иззети оръжия и боеприпаси, за които обвиняемият не притежавал разрешително.

На Д. Д. е повдигнато обвинение и за това, че на горепосочената дата и място, е държал огнестрелно оръжие – 2 броя пушки с болтов механизъм и боеприпаси - 27 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Обвиняемият е осъждан. Престъпленията, за които на Д. Д. са повдигнати обвинения, са наказуеми с лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителя, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Предстои да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK