Нови 65 случая на коронавирус за два дни в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Починаха 60-годишен мъж от община Сапарева баня и 84-годишен мъж от община Кочериново

За изминалите два дни /21 – 22 септември/ има нови 65 положителни случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил. Новозаразените лица по общини са: Кюстендил – 28, Дупница – 24, Сапарева баня – 7, Кочериново – 3, Бобов дол – 2 и Невестино – 1, съобщават от Областния оперативен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 19 души. На интензивно лечение са четирима от тях, други двама пациенти също са в по-тежко състояние. В рамките на днешния ден предстои изписване на излекуваните пациенти.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 27 лица. От тях двама пациенти са интубирани, трима други също са в тежко състояние и на интензивно лечение. Има 15 души на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 18 пациенти. Десет души са на кислород, като трима от тях са в по-тежко състояние.

Двама души са починали: 60-годишен мъж от община Сапарева баня и 84-годишен мъж от община Кочериново. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб изказва искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK