Шансовете на женския национален отбор по волейбол за Световното първенство в Япония

На 29. септември ще стартира 18-ото издание на Световното първенство по волейбол за жени, организирано от Международната волейболна федерация. Шампионатът ще се проведе в Япония, а 24 отбора ще си оспорват титлата. България е един от тези отбори, като нашите момичета ще имат възможност да се докажат сред най-добрите тимове на планетата. През тази година вече видяхме две страхотни представяния от нашия отбор, така че надеждите са добрите резултати да продължат и на предстоящото Световно първенство.

Успехите на България през тази година

Първият голям подвиг от женския ни национален отбор по волейбол беше направен по време на Европейската волейболна лига, която се проведе в Унгария. Там момичетата на наставника Иван Петков успяха убедително да стигнат до първата си титла от този шампионат. Много специалисти като Winbet не даваха особени шансове на нашите за подобен успех, но в крайна сметка националките показаха стойностна игра и се окичиха със златните медали. Последва т.нар. Чалънджър Къп, проведена в Перу.

България взе участие в турнира, който се проведе в южноамериканската държава, за да опита да спечели място в Лигата на нациите за 2019 година. Само 6 държави взеха участие в надпреварата, но в крайна сметка българките демонстрираха отново силен волейбол, за да спечелят общо 4-те си мача в надпреварата и в крайна сметка да се окичат за втори път през сезона със златните медали. В тези 4 мача България загуби само един сет, което е показателно за формата, в която се намират нашите, а и за работата, която се върши в отбора. Изглежда, че откакто в състава се появиха силни партньори като Efbet, а и се обърна по-сериозно внимание на родното първенство, нещата тръгнаха в положителна посока.

Сега надеждите са свързани със запомнящо се представяне в Япония, където обаче съпротивата ще бъде още по-голяма, а конкуренцията жестока.

Групата ни на Световното в Япония

В турнира участват 4 групи от по 6 отбора, като с шансове за класиране във втората фаза имат всички първи 4 тима от всяка предварителна група. Все пак пълният актив от точки и победи се пренася във втората фаза, така че отборите ще се стремят към успех във всяка една среща. България ще трябва да се изправи срещу отборите на Китай, Канада, Куба, Италия и Турция в опит да се класира за втората фаза. Нека анализираме съперниците на нашите и да видим как се представяме срещу тях напоследък.

С помощта на спортните анализатори от Betenemy успяхме да стигнем до статистическите данни за представянето на женския ни национален отбор по волейбол срещу предстоящите ни съперници в групата. Статистиката показва 4 мача досега срещу Канада, в които нашите имат 3 победи и 1 загуба. За последно се срещаме с тях през Юли 2017 година, когато печелим с 3-1 сета. Срещу Китай нашите момичета са се изправяли веднъж, като срещата датира от 2013 година. Тогава китайките печелят с 3-0. С Куба също имаме една среща, но я печелим с 3-0 също през 2013 година. Срещу италианките отново имаме 1 мач, който е от Световното през 2009. Тогава губим с 3-2. Най-много мачове нашите националки имат срещу съседите от Турция. В 20 сблъсъка двата тима са си разменили по 10 победи.

Програмата на нашия тим стартира с мач срещу Италия, след което следват сблъсъците с Куба, Турция, Китай и Канада. За подробна информация и статистика по време на самите срещи може да разгледате някой от водещите онлайн букмейкъри. В тази връзка може да се възползвате и от някой бонус код за 1xbet, който ще ви донесе допълнителни възможности за игра, докато следите срещите на живо в платформата. Освен това ще може да наблюдавате и срещите с картина на живо, тъй като официалната страница на турнира е планирала пряко предаване за всеки един сблъсък.

Кой с какви шансове е на турнира?

Малко преди старта на надпреварата можем да отчетем, че с най-добри шансове за краен успех е националният тим по волейбол за жени на САЩ. Малко след тях се нарежда Сърбия, а тройката запълва Китай. Ако съдим по оценките, които Bet365 дава на отборите за успех в шампионата, то България се нарежда на 10-о място. Освен трите изброени страни, пред нашите са още Бразилия, Холандия, Италия, Русия, Турция и Япония. Както и сами може да се убедите, три от противниците ни в груповата фаза са оценени с по-големи шансове за успех. Въпреки всичко, това не е единственият показател, който трябва да се взима на предвид. Нашите момичета показаха, че могат да се справят в много трудни моменти, така че ще очакваме от тях силна игра и ще се надяваме да ни зарадват с едно добро представяне.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK