Отбор „Ред Бул“ спечели Коледния турнир по футбол за Купата на община Петрич

Снимки: Община Петрич

В пълна зала „Арена Петрич“ се играха финалните срещи на Коледния турнир по футбол за Купата на община Петрич. Националния химн изпяха на живо възпитаници на ВС „Сгушена звездица“, финалистите излязоха придружени от деца в народни носии и двама гайдари.

В решаващата среща отбор „Ред Бул“ Благоевград победи с 2:0 отбора на „Комиците“ Петрич и така спечели златните медали на турнира. На трето място се класира отбор „Лайпциг“ Петрич, на четвърто място „Маска Ленс“ Благоевград.

Отборите получиха купи, медали и парични награди. Два от отборите – „Лайпциг“ и „Маска Ленс“, дариха своите парични награди за благотворителност. Приз за отбор феърплей беше връчен на „Балкан бизнес хелп“. Отборът на „Авангард“ Сандански спечели ваучер на стойност 200 лв от р-т „Райски кът“, след като победи при двубоите между класираните на трето място отбори в групите.

При индивидуалните отличия: Приз за най-добър вратар заслужи Димитър Пангев от отбор „Авангард“ Сандански, Приз за най-добър защитник беше връчен на Аспарух Шамкалов от отбор „Лайпциг“ Петрич, Приз за голмайстор спечели Тодор Кръстев от отбор „Мадара“, който е реализирал 12 точни попадения и Приз за играч на турнира спечели Марин Дамянов от отбор „Комиците“ Петрич.

Официални гости на Коледния турнир по футбол бяха кметът на община Петрич Димитър Бръчков, депутатът Георги Динев, предс. на ОбС –Петрич Георги Тренчев. В своето приветствие кметът отбеляза, че Общината ще продължи да развива Коледния турнир по футбол, който добива все повече популярност с участието тази година на 20 отбора от Петрич, Сандански и Благоевград.

Специално внимание на Коледния турнир по футбол отделиха още гордостта на Петрич в женския футбол Лили Костова, която в момента играе за „Фиорентина“ Италия и Иван Коконов, който играе в „Дунав“ Русе.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK