Тази събота ученици ще мерят сили в регионалните кръгове на "Spelling Bee"

Снимка: Infomreja.bg

На 24. март /събота/ от 11:00 часа в Благоевград, Сливен, Варна, Ловеч, Монтана, Пловдив, Разград и София ще се проведат регионалните кръгове от Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.  

В Благоевград ще премерят сили в спелуването ученици от  Благоевград, Белица, Гоце Делчев, Беслен, Корница, Гърмен, Дебрен, Дъбница, Долно Осеново, Разлог, Сандански, Сатовча, Симитли, Дупница, Крайници, Кресна, Кюстендил и Марикостиново.

Състезанието в Благоевград ще се проведе в зала “Андрей Делчев”, Академичен център “Балкански”, кампус “Скаптопара” на Американския университет.

Над 6600 ученици от 311 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания и ще се борят за правото да бъдат сред най-добрите 33 ученици, които ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 28. април в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и с подкрепата на Посолството на САЩ, Британския съвет и Тестов и езиков център АВО, и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook/Bulgarian National English Spelling Bee.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK