Унищожават 20 кг риба в Кюстендилско заради липсата на етикет и изтекъл срок

Снимка: Infomreja.bg

Близо 20 кг риба ще бъдат унищожени заради липсата на етикетировка и изтекъл срок на годност, обявиха пред ИНФОМРЕЖА от Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил.

По време на регулярни проверки от страна на експертите по търговските обекти в региона са открити и общо 5 кг месни продукти, които също са били без етикет.

През месец октомври инспекторите от отдел Контрол на храните към ОДБХ – Кюстендил са извършили общо 117 проверки в обекти от търговска мрежа и обществено хранене. Констатирани са 14 несъответствия относно сграден фонд и оборудване, системи за самоконтрол, етикетиране на храни, здравно освидетелстване на персонал който влиза в контакт с храни.

За отстраняване на нарушенията са връчени 14 предписания и 10 акта за установяване на административни нарушения на обща стойност 10 250 лв.

„Наказателните постановления са за извършване на търговия с храни в обекти, които не са регистрирани по реда на Закон за храните, за неизпълнение на предписание, както и за несъответствия при етикетиране на храните“ обявиха още от ОДБХ - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK