Кюстендилските театрали от “SE7EN” играят на английски

Снимка: Infomreja.bg

В последно време в град Кюстендил зачестяват театралните постановки и броят на техните посетители драстично се увеличава. Културните мероприятия са неразделна част от живота на гражданите, в частност на децата на града, които редовно се включват в тях.

През последните две години учениците от Езикова гимназия „Д-р Петър Берон”, които се занимават с театър, са участници в ежегодния Фестивал на авторска драматургия и театър на английски език.

Идеята за участието им във фестивала се зараджда през учебната 2016/ 2017 година, през която печелят областния кръг и се представят отлично на националния, който дори бива проведен в родния им град.

Трупата представя града с авторската пиеса на Елина Иванова "Седем”, режисирана от Милена Замфирова, учител по английски език в гимназията,  и печели награди в две категории: „Най-добра театрална продукция” и “Сценарий с най-провокативно и задълбочено послание”.  

Усилената работа на тватралите бива отбелязана и през следващата учебна година, когато те отново се класират за национален кръг в Ловеч с пиесата “Пазителят”, написана от Росина Йовчева и режисирана от Милена Замфирова. Там те печелят две отличия – „Най-добро произношение” за Кристияна Кръстева и “Най-добра цялостна продукция” за цялата трупа.

Театрално студио “SE7EN” променя състава си през годините и подготвят нови и вълнуващи етюди.

В тазгодишния фестивал те ще представят авторска пиеса от Милена Замфирова, режисирана от актрисата и театрален педагог Ани Кръстева, в чиято школа участват част от учениците в трупата. „Анонимни нечовеци: Подкрепа за свръхестествени същества” е името на новата пиеса, която ще бъде представена на 01.02.2019, от 16:00 ч. в камерната зала на Общински драматичен театър – Кюстендил, в ярък двубой с пиесата на Дупнишките театрали.

Пиесите, на които имате възможността да се насладите, са атрактивни и иновативни с продължителност до 20 минути – вход – свободен!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK