Кюстендилските социалисти номинираха единодушно Иво Атанасов за кандидат-президент

снимка: Виолета Атанасова, infomreja.bg

Когато брат ми стане държавен глава, на мен ще ми се полага вицепрезидентският пост. Така Севделин Атанасов - брат на първия в историята на политиката и на социалната мрежа номиниран за президент на държава Иво Атанасов, шеговито коментираше трупащите се глас след глас в подкрепа на нестандартната номинация. Нестандартна не само като форма, а и заради това, че тръгна не от партийни сбирки и заседания, а по неформални пътища и доби впечатляващи размери много преди партиите да обяват своите кандидати за държавен глава.

БСП се бави с обявяването на своя кандидат и това не я поставя в много добра предизборна позиция, каза неотдавна при посещението си в Кюстендил президентът Георги Първанов. Тогава той не си позволи да изрази конкретно подкрепата си към фейсбук групата "Иво Атанасов президент", но подчерта, че съветникът му е един от най-качествените хора в неговия екип и че щом е  там, значи има за какво. Колкото и да се бавят и БСП, и другите политически партии, часът, в който имената на кандидатите за президент трябва да станат ясни, наближава все повече. Сред социалистите се чуват и предлагат какви ли не имена, но партията им  си има правила и те изискват да се чуе и гласът на народа, независимо дали в крайна сметка той се оказва най-важният.

На конференцията си, на която бяха утвърдени листата с имената за общински съветници и кандидатът за кмет, кюстендилските социалисти отметнаха и въпроса за номинацията си за най-високия държавен пост. От клубовете са направени четири предложения, сред които е и това за Иво Атанасов - смятам,че гласовете и подкрепата ни не трябва да се разпиляват и че е важно да дадем доверието си на едно име, а без съмнение това от нашите редици трябва да е името на Иво Атанасов, каза пред делегатите на партийния форум Мая Манолова, председател на общинската организация на БСП. Тя мотивира призива си със заслугите на Иво Атанасов кюстендилската партийна организация да има в биографията си успехи, най-големи за страната, и то в трудни за БСП времена, с неговия голям политически опит и със сериозната и все по-нарастваща подкрепа, която  получава в социалната мрежа.

От своя страна Иво Атанасов подчерта, че фейсбук гласовете за него идват от различни политически посоки и че доста от тях са чисто граждански, което означава, че кандидатурата  му би могла да привлече хора, нежелаещи да гласуват партийно и оценяващи значимостта на "инициативата отдолу". Някои твърдят, че съм самолюбив, но това не може да е вярно при положение, че аз сам си подадох оставката и се оттеглих, след като водената от мен организация претърпя загуба на последните местни избори, добави той.

При гласуването в залата нямаше изненади и Иво получи пълната подкрепа на своите, след което почерпи по кафе другарите си от "Клуб 82" заедно, разбира се, с бъдещия вицепрезидент Севделин Атанасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za
loading...