Пуснаха БГ телевизия на сънародниците ни в Босилеград и Цариброд

снимка: Иво Атанасов

Осигурен е цифров сигнал за жителите на Босилеград и Цариброд. Това заяви Свилен Попов - изпълнителен директор на "НУРТС България" АД, на организираната кръгла маса, посветена на стартирането на цифровизацията в България и възникналите проблеми след изключването на аналоговото телевизионно излъчване.

Дружеството е постигнало 96, 2 % покритие на населението в страната, обяви чрез фейсбук страницата си Иво Атанасов, който е член на СЕМ.

„Разбираемо сънародниците ни от Западните покрайнини реагираха болезнено на изключването на аналоговия сигнал в края на септември. Някои от тях влязоха в контакт с мен като бивш народен представител от граничния Кюстендилски избирателен район. Други поставиха въпроса пред Деветата световна среща на българските медии, поведена в средата на октомври в София, Пловдив и Велико Търново. Ние, членовете на СЕМ, на работна среща с "НУРТС Диджитъл" настояхме да се търси решение. Радващо е, че то вече е намерено със съдействието на съответните институции от двете страни на граница", коментира Иво Атанасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK