Кюстендилският творец Георги Андонов с награда за пластика от XVIII издание на Зонална изложба “Струма”

Снимки: Теодора Сърбинска

Награда за пластика бе присъдена на кюстендилския творец Георги Андонов от XVIII издание на Зонална изложба „Срума”, която събра 113 художници с над 200 творби в Градска художествена галерия в Благоевград.

Изданието бе открито днес, със символичната дата-18 ноември, която съвпада и с броя на изданията на възстановената изложба, която обединява таланта на художниците от Благоевград, Кюстендил и Перник.

Експозицията на Зoнална изложба „Струма” представя произведения във всички жанрове - живопис, графика, скулптура и приложно изкуство /дърворезби, керамика/.

До 18 декември, жители и гости на Благоевград ще имат възможност да видят изящните произведения на изкуството, които поради големия брой, ще бъдат разпределени в Градска художествена галерия и залите на Регионален исторически музей. 

Зонална изложба „Струма“ е открита за първи път в Кюстендил на 11 октомври 1977 година и на нея са представени 70 автори със 103 творби. В същата година Голямата награда на изложбата е присъдена на кюстендилската художничка Елица Тодорова за живопис.

 

 

Снимка: личен архив
Снимка: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK