Кюстендилският отбор по батут с 5 златни медала от Държавното в Габрово

снимки: СК "Евротрамп" и sport-gabrovo.com

Първият етап на Държавното Първенство по скокове на батут приключи вчера. То се проведе в Габрово в дните 3-4 юни. Отборът по батут "Евротрамп" - Кюстендил се завърна с 5 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала.

Яна Николова заслужино спечели  златен медал и е Републикански шампион в индивидуалната надпревара при 11-12 годишните. Златен медал за Яна и в синхрона заедно с Петя Донченва от Ст. Загора и един бронзов медал на Двоен мини батут.

В същата възрастова група при момчетата Кристиян Петров грабна сребро на голям батут и заедно с по-малкия си съотборник Еманоил Валентинов спечелиха сребърните медали в синхроните при момчетата.

Еманоил Валентинов е републикански шампион във възрастова група 9-10 години и освен златения медал и среброто в синхроните, той се закичи и с бронз в Двойния мини батут. Симеона Райчова и Денислава Георгиева  се класириха трети в синхронната надпревара в същата възрастова група. В индивидуалната Симеона е седма, а Денислава - шеста в класирането.

Симеон Стоименов донесе златен медал за клуба, състезавайки се на Двоен мини батут при 13-14 годишните. Надя Христова е шеста в същата възраст при девойките.

При девойки старша възраст /13-14/, Кристияна Кръстева се класира втора в индивидуалната надпревара на голям батут, а заедно с по-голямата си съотборничка от Националния отбор - Ивет Атанасова /Ст. Загора/, заслужиха златото в синхрона при 15-16 годишните. В  края на юни Кристияна пътува с Националния отбор за Швейцария, за да вземе  участие в  Световната  купа.

Михаил Стоименов се състезава само на Двоен мини батут при 11-12 годишните и се класира на шесто място. Драгомир Ненов е финалист при деца до 8 години.

Много добро представяне и за най-малките дебютанти на клуба. Николета Митова, Светлин Георгиев, Георги Пангев и Йоана Кръстева . Въпреки голямата конкуренция Георги и Йоана дори успяха да се класират за финалната надпревара .

"Децата ме изненадаха приятно с представянето си. Въпреки, че имахме много състезатели, които в последните месеци бяха концентрирани в подготовката си в училище за изпитите по външно оценяване, но те се мобилизираха и дадоха всичко от себе си на първенството. Доволен съм от класирането на всеки състезател. Нашите батутисти показаха класа, спортна психика, борбеност и добра подготовка.", доволен коментира треньорът Асен Стоицов.

"Евротрамп извоюва своето място в класиранията. Показахме, че кюстендилската школа е на едно много добро ниво и от тук нататък винаги ще има поне един наш състезател на почетната стълбичка. Много сме щастливи, че в проекто състава на Националния отбор по батут за участие в Световното първенство в Дайтона Бийч, Флорида през есента, са включени трима наши състезатели - Кристияна Кръстева, Яна Николова и Кристиян Петров. Предстои им подготовката в лагерите на Националния отбор и се надяваме, че те ще успеят да защитят доверието към тях, ще покажат добри резултати в контролните състезания и ще се радваме  да представят България по най-добрия начин на Световното  в САЩ.", сподели  председателят на клуба Иво Кръстев.

Отбор "Евротрамп", състезателите, треньорите и родителите изказват благодарности на Васил Шишков, който помага финансово и морално на клуба. Васил Шишков е един от първите състезатели по скокове на батут в града ни и в недалечното минало е печелил много медали и златни отличия за кюстендилската школа от държавни и международни състезания. "Радваме се, че има хора с толкова добри сърца сред нас и ни помагат", коментира по този повод Ангелина Богословова, другият треньор в клуба, която съдийства на някои от дисциплините в състезанието.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ В РУБРИКАТА "КАКВО ВИДЯ?"

 

 

Яна Николова
снимки: СК "Евротрамп" и sport-gabrovo.com
снимки: СК "Евротрамп" и sport-gabrovo.com
снимки: СК "Евротрамп" и sport-gabrovo.com

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK