Кюстендилски ученици се класираха за регионалното състезание на английски език Spelling Bee

Снимка: личен архив

V ОУ ”Христо Ботев” вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на 

Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Андреа  Георгиева се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 1. март. Тя спелува правилно думата beforehand и победи Виктор Тасков, който остана втори.

И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март в Благоевград. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 28 април  в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 311 училища в страната  от 24 февруари до 2 март. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е Любомир Янев от ЧОУ „Меридиан 22“, гр. София.  

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK