Кюстендилски ученици наблюдаваха демонстрации на Специализираното тактическо звено за бързи действия

Снимки: ОДМВР - Кюстендил

Преследване на извършители на тежко престъпление, бягащи с автомобил, принудително спиране на автомобила им и задържане. Задържаните лица са отведени със служебен автомобил в Полицейското управление. Служебно куче помага на полицаите да бъде задържан извършител на престъпление. Това демонстрираха днес в Кюстендил служители от ОДМВР.

Гостите на събитието бяха десетки ученици от училищата в града и граждани.

След възторженото изживяване да бъдат свидетели на показаните професионални техники, гостите се запознаха с помощните и защитни средства, оборудването на специализираните автомобили и въоръжението.

Демонстрацията служителите от Специализираното тактическо звено за бързи действия и Охранителна полиция организираха и осъществиха по случай предстоящия професионален Празник на българските полицаи – 8. ноември – Архангеловден.

Той е честван за първи път през 1924 г., като инициативата за неговото учредяване е на софийския градоначалник о.з. подполк. Георги Кисьов.

След 55-годишно прекъсване Празникът е възстановен по предложение на Националния полицейски синдикат.

С решение на Министерски съвет традицията 8. ноември да се чества като професионален празник на българската полиция е възстановена през 1999 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK