С викторина учениците от клуб „Роден край“ в Кюстендил отбелязаха Освобождението

Снимки: Личен архив

Отборите изработиха и по два макета на паметника Шипка

Учениците от клуб „Роден край” при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, град Кюстендил, с ръководител г-жа Т. Станчева, участваха във викторина, посветена на националния празник на България – 3 март. Състезаваха се два отбора: „България” и „Европа”. Жури бяха г-жа И. Владимирова - зам. директора УД и г-жа Р. Зарева – старши учител в начален етап.

Викторината се проведе в три кръга. В първия кръг всеки състезател трябваше сам да изтегли въпрос за своя отбор, свързан с историята на България и да отговори на него. Във втория кръг отборите трябваше да открият пропуснат куплет в текста на стихотворение и да го напишат. След това един от участниците, трябваше да го рецитира и да каже автора, написал стихотворението. Журито оценяваше екипната работа, точността и артистичността на състезателите.

В третия кръг отборите изработиха по два макета на паметника Шипка. Единият трябваше да го аранжират по желание, като добавят българското знаме и стълби. Вторият трябваше да го направят 3D - картичка. Оценяваше се прецизността на изпълнението, аранжирането, екипната работа и представянето на изработката.

Между отделните кръгове публиката отговаряше на въпроси, свързани с българската история. Учениците дали правилен отговор, получиха книгоразделител, посветен на България и националния празник -3 март. Пяха „Вятър ечи”, „Родина” и „Аз съм българче”.

Председателят на журито г-жа И. Владимирова поздрави участниците във викторината за показаните знания и обяви крайния резултат. Първо място спечели отбор „Европа” с 24 точки, а второ място – отбор „България” с 20 точки.

Накрая всички гледаха презентацията „10 причини да се гордееш, че си българин”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK