Кюстендилски тенисисти с медали от ученическите игри

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Два бронзови и сребърен медал спечелиха учениците от 1-во ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” на финалите на Ученически игри за 5-7 клас в Момчилград. В отборната надпревара тимът от Кюстендил постигна 4 победи в груповата фаза над МГ „Баба Тонка /Русе/, 6-то ОУ „Братя Миладинови” /Сливен/, 54 СОУ /София/ и СОУ „Васил Левски /Бойчиновци/ с резултат 4-1. На полуфиналите момчетата от 1-во ОУ загубиха от домакините ОУ „Д-р Петър Берон” с 3-4. В спор за бронзовия медал кюстендилци се наложиха отново над съучениците си от Сливен с 4-1.

В индивидуалния турнир Константин Вътов загуби финала от Денис Бекир от Момчилград в драматична битка с 3-2, след като водеше с 2-0 гейма. Любослав Ганев бе категоричен в малкия финал над Димитър Митков /Димитровград/ с 3-0 гейма и се окичи с бронзов медал.

Правилото „В къщи и стените помагат” се потвърди за пореден път, сподели учителят по физическо възпитание в 1-во ОУ Сашо Филипов. „Поведохме в отборната среща 3-2,  допуснахме обрат до 3-4 от домакините. В решаващите ни срещи залата буквално беше окупирана от жители на града, които фанатично подкрепяха своите любимци. Няма как да не е така, в залата и града, където е тренирала 9 години Даниела Гергелчева, преди да тръгне за европейския си връх в Гьотеборг’ 92 година”, коментира Сашо Филипов, който води отбора с треньора Паун Вътов.

Първо участие на финали на Ученическите игри записаха момичетата на 3-то ОУ „Проф. Марин Дринов” с учителя Ане Анев. Напрежението се оказа голямо за Любима Банова, Аксения Иванова, Даниела Петрова и Николета Стоянова, които завършиха 9-ти в крайното класиране. „Оставам обнадежден за следващата година. Момичетата ни са с малък игрови опит, но са сплотени и единни, и ще гоним успехи занапред”, заяви Анев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK