С пъстро шествие стартира XXIII Балкански младежки фестивал в Сандански

Снимки: Община Сандански

В Сандански бе открито 23-тото издание на Балканския младежки фестивал „Младостта на Балканите“.

Фестивалната програма започна с празнично и пъстро шествие по главната улица „Македония“ до Дома на културата, където се изви балканско младежко хоро.

С церемония по посрещане на доброволците и знамето на фестивала стартира тазгодишният форум в Дома на културата в Сандански.

Начало на фестивала, обединяващ младежи от Балканите, даде кметът на община Сандански – Кирил Котев.

„За нас е изключителна чест и удоволствие да ни гостувате в Сандански! Пожелавам много приятни емоции на всички млади участници. Сигурен съм, че ще успеете да покажете своя талант. За нас всяко издание е незабравимо и вълнуващо и се надявам и за всички вас да е така. Успех на фестивала“ – каза от сцената Кирил Котев, който поздрави всички в залата на Дома на културата.

Приветствие отправи и Атанас Стоянов – народен представител. Сред официалните гости бе и зам.-кметът на община Сандански – Зорица Органджиева.

Вечерта бе изпълнена с настроение и започна с хореография на доброволците и продължи с изпълненията на местни самодейни състави от град Сандански и изпълнители и артисти от Сърбия, Испания, Гърция, Румъния,  които затвърдиха максимата, че младите са бъдещето и настоящето.

Вчера фестивалът продължи с изложба, работилници за рисуване с естествени материали и фестивална програма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK