Благоевградчанката Биляна Писова с номинация в „Спортни таланти“

Снимка: Община Благоевград

Биляна Писова - член на Националния ансамбъл по художествена гимнастика, е с номинация за „Спортни таланти“, инициатива, организирана от Еврофутбол. 

Всеки, който желае да подкрепи грацията от Благоевград, може да даде своя глас на страницата на Еврофутбол http://talanti.eurofootball.bg/vote_2018.php?vote_id=666 .

Талантливата гимнастичка е родена на 12.11.2002 г. в Благоевград. Започва да тренира художествена гимнастика на 7-годишна възраст в клуб "Левски-Триадица", с треньор Мариана Памукова. 

Биляна Писова е с множество спечелени награди.

През 2018 спечели златни  медали на МТ „Олимпия”  на МТ „Angels Cup“.

През 2017 година, индивидуално изпълнение я прави вице държавен шампион. Също така взима второ място- сребърен медал, на топка във финалите.

С националния ансамбъл девойки печелят множество купи и медали. Взимат бронзов медал на Държавно първенство за ансамбли, бронзов медал на 33-то Европейското първенство по художествена гимнастика, провело се в Будапещ.

Класират се на 1-о място в многобоя на МТ “София къп” съпътстващ Световната Купа в София.

Заемат 2-о място на финала на турнира за девойки на Световната купа в София. Сред отличията още са  златен медал в многобоя на Irina Deleanu Cup в Букурещ; 2-о място - сребърен медал на МТ “Дерюгина къп” съпътстващ Световната купа в Киев турнир за девойки; 3-о място - бронзов медал на Международен турнир за девойки Гран при – Москва.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK