Шествие, черни балони и призиви за оставка! "Системата ни убива" - казаха и в Гоце Делчев! (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

"Системата ни убива", казаха и неврокопчани, които масово се включиха в националния едноименен протест, организиран в подкрепа на майките на деца с увреждания.

Стотици жители на Гоце Делчев, въоръжени с черни балони и разпънати плакати с искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов, преминаха през площад "Македония", централната улица "Търговска", ул. "Царица Йоанна". Шествието стигна до градския парк, където черните балони полетяха в небето.

"Симеонов, ти си срам", "Симеонов вън", "Оставка", "Симеонов, не приемаме извинения под натиск", "Искаме да останем да живеем в България", бяха само част от посланията, които отправиха протестиращите.

"Борбата, която водим, не е само за децата с увреждания, а за всички деца. Протестът не е само на родителите на деца с увреждания, а на всички. Той не е политически, а е провокиран от нашата болка, надежда и вяра. Искаме подкрепа, защото нашата победа ще промени България", заяви организаторът Илияна Георгиева.

Това е вторият протест в Югозападна България. Първият се проведе тази седмица в Сандански. Очаква се примера им да последват и други градове в областта.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK