Кюстендилски роми организират почистване в Осоговската планина

снимка: Цена Желязкова, infomreja.bg

Кметството на ромския квартал „Изток” в Кюстендил, центърът за регионално развитие „Рома” и читалище „Васил Левски” организират почистване в Осогово тази събота, 30-и Юли. Става дума за района между хижа „Студен кладенец” и местността „Памука”.

Над 60 деца от ромския квартал и част от родителите им са заявили участие в инициативата. Сборният пункт е на площада в „Изток”, в 7:00ч. сутринта, осигурен е транспорт. Очаква се да се включат поне стотина души, тъй като има и семейства, които ще ползват личните си автомобили, обясни председателят на „Рома” Сашо Кръстев. „Има деца, които за първи път ще отидат на планина, за първи път ще се разходят из горите, които всеки ден виждат от далече. Това е важно,колкото и самото почистване”, допълни той.

 Кметският наместник на квартал „Изток” Стефан Лазаров отправи покана към всички, желаещи да се включат в почистването. „Нека българи и роми заедно да почистим планината”, призова кюстендилци той. Осигурени са чували за събиране на отпадъците, а организаторите поемат и грижата да координират извозването на боклука.

Почистването ще завърши със спортен празник в бившия ученически лагер "Памука". В програмата ще има състезания по дърпане на въже, скачане с чувал, футболен турнир. "Искаме да съчетаем полезното с приятното, за да може участниците в чистенето, особено децата, да останат с добър спомен и да поискат сами да се грижат за околната среда", обясни един от организаторите и бивш кметски наместник Сашо Филипов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK