22-годишният борец Августин Спасов е спортист за 2017 година на Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

За 18-а поредна година Кюстендил награди най-добрите спортисти за 2017 година на церемония в клуб “Шампиони” на спортен комплекс “Осогово”.

26 спортни клуба направиха предложения за “Спортист на Кюстендил 2017”. В гласуването за втора година участваха и самите спортни клубове.

Традиционно избора бе направен и от спортните журналисти, и представителите на регионални и национални медии в Кюстендил.

Спортист №1 на Кюстендил в анкетата на Дарик радио и Община Кюстендил за 2017 година е борецът Августин Спасов – национален състезател с треньор Валери Райчев.

Спортист №2 на Кюстендил за 2017 година е от карате клуб „Шурикен“ и неговото име е Георги Матуски с треньор Емил Димитров.

Състезателката по художествена гимнастика Цветозара Миленкова от клуб „Велбъжд“ е спортист №3 за 2017 година.

Родена през 2007 година в Кюстендил тя започна да тренира художествена гимнастика едва на 3-годишна възраст при Весела Николчова, а в залата я довежда нейната майка.

Купи, парични награди и плакети плучиха тримата най-добри спортисти за 2017 година на Кюстендил от кмета на Кюстендил Петър Паунов.

По традиция, спортистите от призовата тройка получиха награди и от фирмите- спонсори, приятели на Дарик радио.

Наградени, със специално изработен за церемонията плакет бяха и всички спортисти, които са под №1 в своя спортен клуб. Отличени бяха и спортисти с увреждания, както и състезатели на нови спортни клубове, които са в процес на регистрация.

По традиция честта да разреже специално подготвената за повода торта се падна на Августин Спасов, който е родом от Дупница. Той сподели пред журналисти, че е изключително щастлив от факта, че е избран за спортист №1 на Кюстендил.

„Горд съм за тази награда, благодаря на всички, които са гласували за мен. Ще се постарая догодина постиженията ми да бъдат още по-добри.“, каза пред журналисти Августин, който си пожела да стане европейски шампион.

На церемонията присъстваха Виктор Янев – областен управител, Светослав Василев – зам.-кмет на Община Кюстендил, Михаела Крумова – председател на ОбС – Кюстендил и други. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK