Кюстендилци в една обща кауза – да помогнем на Тони да пребори левкемията

Снимка: Личен архив

За пореден път кюстендилци се обединяват в една обща кауза – тази да бъде подпомогнато лечението на 20-годишния Тони Костов.

Момчето страда от остра лимфобластна левкемия (prо-B ALL). За лечението му е необходима сума в размер на 220 000 евро, а до момента са събрани 151 000 лв.

За целта стартират редица благотворителни прояви, с които да бъде събрана оставащата сума, която не е никак малка.

Тази събота /6 април/ ще се проведе благотворителен базар на площад „Велбъжд“. Всеки, които реши да се включи в проявата може да донесе баници, погачи, зелници и сладкиши, средствата от които ще бъдат преведени по сметката на Тони.

„Трябва да си помагаме, защото един човешки живот зависи само от нас! Сумата за живота на Тони е огромна, а време няма! Някои хора се чудят как да изгубят времето си, но ние се борим да го спечелим! Моля Ви, нека се обединим за Тони!“, призоваха в социалните мрежи организаторите на кампанията.

Децата от ДГ „Слънце“ – Кюстендил, също решават да направят всичко по силите си за младото момче.

На 12 и 17 април те ще проведат благотворителни концерти в помощ на Тони Костов. На място ще бъде поставена и кутия с дарения, като призивът е всеки, който има възможност да помогне Тони да оздравее.

На 20 април от 11 часа ще се проведе и благотворителен футболен турнир на футболното игрище в Общинския плувен комплекс. За участие могат да се записват мъже и жени, като крайният срок е до 14 април.

„Футболът и благотворителността по традиция вървят ръка за ръка. В трудни моменти винаги трябва да сме сплотени. А какъв по-добър начин да стане това, ако не като спортуваме заедно? Нека превърнем деня в спортен празник за нашия град и с това да помогнем на един човек в нужда - безвъзмездно! За да го направим възможно са ни нужни само малко ентусиазъм и много, много позитивно настроение, което да изпратим на Тони и неговото семейство“, обявиха организаторите на благотворителната инициатива.

Ето как можете да помогнете на Тони Костов!

Дарителска сметка
IBAN BG25 SOMB913010661562 01
BIC SOMBBGSF
Общинска Банка
Титуляр: Тони Тончев Костов
PayPal [email protected]

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK