Кюстендилската „Лавина” бе представена пред пълна зала в Народния театър „Иван Вазов”

Снимка: Infomreja.bg

От много години Кюстендилският театър не бе гостувал на сцената на най-големия храм на Мелпомена у нас – Народният театър „Иван Вазов”.  Честта да положат ново начало в статистиката се падна, не- извоюва си я, днешната трупа на нашия театър с най-успешната си постановка  от много сезони насам – „Лавина”.

Това е пиесата на турския драматург Тунджер Джюдженоглу, който имаше номинация за Нобелова  награда за литература и който  доста изненадващо лично дойде на премиерата в Кюстендил.

От нашата сцена той с благодарност заяви, че от всички постановки на своята творба, които е гледал на различни места по света, тази на Кюстендилския театър за него е най-успешната и най-впечатляващата.  Няколко месеца по-късно кюстендилските театрали се представиха със своята „Лавина” на големия международен театрален фестивал в турския град Бурса. Сега дойде редът и гордостта им да я изиграят и в Народния театър.

Публиката искрено се радваше на талантливата игра на  Стоян Алексиев, Йорданка Стефанова, Адриана Петрова, Стела Здравкова, Асен Диков, Николай Брънзалов и жизнерадостните студенти от НАТФИЗ и я аплодираше както по време на самото представление, така и дълго след неговия финал.

От Кюстендил да съпреживее събитието бе пристигнала група почитатели и приятели на актьорите, мнозина живеещи в столицата кюстендилци също дойдоха на представлението - не само от местен патриотизъм, но и с надеждата да видят най-доброто от днешните възможности на достолепния стар кюстендилски театър.

Гастролът съвпадна с рождения ден на проф. Румен Рачев, който постави пиесата заедно с доц. Боряна Георгиева. Актьорът Стоян Алексиев не скри удовлетворението си от сценичния резултат. Той коментира пред свои млади колеги и почитатели, че посланието, заложено в пиесата „Лавина”, е изключително завладяващо, защото проблемът с принудата да стъпваш на пръсти и да шептиш на обществено място, за да не рухне лавината от неприятности върху дома и живота ти, няма никога да спре да бъде актуален. Както няма да спре и поривът на свободния човек да издига глас, за да отстоява  себе си.

  

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK