Деца от Благоевград ще пекат рождествени хлебчета в художествената галерия

Снимки: Православен център

Деца от Благоевград ще пекат рождествени хлебчета в Градската художествена галерия. Началото на инициативата ще бъде поставено на 21 декември /четвъртък/ в 11:00 часа и ще продължи на 22 декември/ петък/.

Събитието е част от Работилницата на Дядо Коледа и от цикъла "Православна култура" на Православен информационен център, с подкрепата на Община Благоевград.

През последните два дни от Работилницата на Дядо Коледа децата ще вземат участие в печеното на хляб и направата му. Представители ще покажат на малчуганите как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто.

Децата ще месят и пекат рождествените хлебчета, под ръководството на представители от Православен информационен център на Неврокопска света митрополия. Децата ще бъдат запознати с мястото на хляба в православната традиция, както и техниката на приготвяне. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, докато хлябът се пече.

Хлябът от векове е символ на благодарността на хората към Бога. Хлябът участва в Тайнствата на Църквата. В обредността на хлябовете е скрита дълбока символика, като от една страна или означава слънцето и оттам плодородието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK