Бившият директор на болницата в Дупница - осъден

Снимка: bTV

Днес съдът одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Дупница, и Росен Тимчев – бившият управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД в Дупница.

В периода от 29.02.2016 г. до 05.12.2016 г. Тимчев упражнявал професия като управител без да има съответна правоспособност.

С деянието си Тимчев нарушил чл. 63, ал.1 от Закона за лечебните заведения, съгласно който управител, съответно изпълнителен директор, на лечебното заведение може да бъде само лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина.

През март 2016 г. Тимчев съставил неистински официален документ - диплома за завършено висше образование по специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“, с професионална квалификация магистър на Медицински университет – София, с цел да бъде използван.

За извършените от него престъпления Росен Тимчев ще изтърпи наказание „Пробация”, включващо следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично за срок от две години, задължителни срещи с пробационен служител за срок от две години и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на двеста часа годишно за срок от две години.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK