Кюстендилската болница получи дарение от 14 450 лева

Снимка: Infomreja.bg, архив

Кюстендилската болница получи дарение от 27 местни фирми чрез Търговско-промишлената палата. Това съобщи директорът на здравното заведение д-р Александър Величков.

Дарението е в размер на 14 450 лв. и е предоставено чрез споразумение между палатата и болницата за осигуряване на дарения за подобряване на материално-техническата база на здравното заведение.

Съгласно волята на дарителите, средствата са били разходени за отделението по кардиология в болницата. С тях е закупен ЕХГ холтер на стойност 1870 лв. за диагностициране и лекуване на ритъмни и проводни нарушения на сърцето.

С другите средства и собствени пари на болницата е купен и ехокардиограф, чиято обща стойност е 35 988 лв. Досегашните такива апарати са физически и морално остарeли.

Величков призна, че болницата изпитва финансови затруднения от години, както и повечето болници в страната, което се дължи на заплащането за извършена дейност от НЗОК, под лимита.

"Ние не можем да връщаме пациенти, въпреки, че касата не заплаща за тях, въпреки, че са здравноосигурени", каза Величков. По думите му от 2015 досега болницата в Кюстендил има 500 хиляди лева, които са над лимита и са неразплатени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK