Кюстендилска постановка закри международния театрален фестивал в Бурса

Снимки: Личен архив

Постановката “Лавина” на Кюстендилския общински театър бе сред 30-те, които се изиграха на сцената на Третия международен фестивал на балканските театри, проведен в турския град Бурса от 12 до 27 март.

Във фестивалната програма бяха включени 30 постановка от 15 театри от балканските държави, съобщи директорът на театъра Чавдар Ненов.

Автор на пиесата е турският драматург Туджер Джюдженоглу, който бе номиран за Нобелова награда.

Той дойде на премиерата в Кюстендил преди няколко месеца сам с автобус от Истанбул  и въпреки езиковата бариера успя да сподели, ме това е най-добрата постановка на пиесата му досега.

Турските домакини, осигурили отлична организация на фестивала, дадоха възможност на кюстендилските актьори да изиграят две представления на престижната театрална сцена, като  едното от тях в самия Международен ден на театъра бе официалното закриване на фестивала.

Форумът няма конкурсен характер и е една артистична манифестация на възможностите на изкуството да преодолява границите и да сближава хората  и в най-сложна международна обстановка.

Непосредствено преди заминаването си за фестивала в Турция Кюстендилският театър представи “Лавина” на сцената на Благоевградския драматичен театър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK