Кюстендилска поетеса дефилира с oсанка на кралица сред пъстроцветното множество на Карнавал в Гърция

Снимки: личен архив

Кюстендилската поетеса Здравка Радичкова дефилира с oсанка на кралица сред пъстроцветното множество на Карнавала в Ксанти,Гърция.

И тази година група от Кюстендил се потопи в празничната еуфория на гръцкия град по време на християнския празник Поклади /Сирни Заговезни/.

Всяка година на този ден карнавални школи от цяла Гърция и съседните държава дефилират из улиците на града и танцуват на фона на буйни и ритмични песни.

Маскирани са и местните хора, които с ентусиазъм се включват в празненствата и допълват неповторимата атмосфера на празника, в който се призовават боговете да закрилят града и да носят благоденствие на жителите му. 

Кюстендилската група се включи в карнавала с разностранни костюми, маски, оригинални шапки.

"И аз бях отново сред това пъстроцветно множество с oсанка на кралица, която преминава достойно и с реверанс сред развеселените празнуващи. На тръгване получих и наградата на Туристическата агенция, с която пътувахме за най-атрактивен костюм на нашите участници на карнавала в Ксанти, за което съм безкрайно благодарна и екзалтирана за нови пътешествия и изяви.", сподели Здравка Радичкова.

 

КОМЕНТАРИ

Куку21:04 - 21.02.2018
Фестивал на кукундрели.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK