Ученици от Трето ОУ - Гоце Делчев, с незабравима екскурзия до София, Самоков и Благоевград

Снимки: Трето ОУ "Братя Миладинови" - Гоце Делчев

Учениците от V – VII клас от Трето основно училище „Братя Миладинови” - Гоце Делчев, с ръководители Ваня Тупарова и Райме Караилиева, посетиха Парламента и Народното събрание на 1-ви ноември – Ден на народните будители, по покана на народния представител от родния им град Димитър Гамишев.

Те бяха възхитени от топлото посрещане на депутата Гамишев, който ги разходи из сградата на Парламента.

„Радвам се, че за Деня на будителите на гости в Народното събрание ми бяха учениците от Трето ОУ „Братя Миладинови”, на което и аз съм възпитаник. С удоволствие им разказах за работата в Парламента и с интерес изслушах и отговорих на многобройните въпроси, зададени ми от децата. Надявам се да запазят добър спомен от посещението си и дано израстнат като едни наистина будни и съвестни граждани на България", сподели народният избраник от Гоце Делчев.

Учениците и родителите разгледаха Парламента и присъстваха на сесия на Народното събрание, където бяха поздравени от председателя на НС по повод Деня на народните будители. След което учениците задаваха въпроси на депутати от Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог в заседателна зала.

През първия ден от екскурзията учениците посетиха и Природонаучния музей, Храм-паметника „Александър Невски”, Руската църква „Свети Николай”, НДК, зоопарка и ледената пързалка в МОЛ „Парадайз”, в който децата се забавляваха от сърце.

На следващия ден посетиха Народния театър „Иван Вазов”, Националната художествена галерия и Историческия музей.

В следобедните часове те се отправиха към Панчаревското езеро, след което потеглиха към Самоков. В „града на желязото” те посетиха Историческия музей, а малко по-късно и Резиденция „Царска Бистрица” близо до курорта Боровец.

На третия ден посетиха Рилския манастир, старинния квартал "Вароша" в град Благоевград, както и Художествената галерия и Американския университет.

Учениците, родителите и ръководителите се завърнаха в град Гоце Делчев заредени с положителна енергия, доволни от проведената екскурзия.

„Многобройните впечатления и новите знания за историята и забележителностите на България, които получихме, ни карат да се чувстваме още повече българи” – казаха в края на пътешествието си малките екскурзианти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK