Grand Prix и още много награди за изпълнителите на ВС „Сгушена звездица“ - Петрич, на фестивал в Малта

Снимки: ВС "Сгушена звездица"

С огромен успех и много награди се завърнаха изпълнителите на Вокално студио „Сгушена звездица“ – град Петрич, от IX издание на Международния фестивал за вокални изпълнители EURO STARS. Фестивалът се проведе на 24 – 28 април, 2019 г., в столицата на Малта, Валета.

В конкурсната програма възпитаниците на Таня Точева се състезаваха с 88 изявени изпълнители, лауреати на международни конкурси, от 14 държави. Участието във фестивала е възможно само с покана, отправена от организаторите.

Четиримата изпълнители – Кристина Йосифовска, Крум Крумов, Мария Божинова и Ванина Калъпсъзова, представиха индивидуалните си изпълнения си в четири от осемте възрастови групи на конкурса, а Ванина и Мария се включиха и с участие като дует.

Най-голямата награда на фестивала, Grand Prix, международното жури единодушно присъди на Ванина Калъпсъзова, която се представи с впечатляващо вокално и много артистично изпълнение на песента на Арета Франклин “Respect”.

Освен тази награда, тя бе излъчена като победител и във  възрастовата група (H), в която се състезаваше и получи покана за участие в един от най-престижните международни конкурси, Kaunas Talent, който се провежда в Каунас, Литва.

Сред най-добрите във възрастова група G се открои Мария Божинова, която получи III награда за своята изключително емоционална интерпретация на “This is a Man’s World” на Джеймс Браун.

Като дует, двете момичета нажежиха сцената с изпълнението си на песентa на група Scorpions, “Maybe I, Maybe You” (изпълнението им може да бъде видяно в YouTube).  И двете получиха Диплом III степен и покани за участие в международния фестивал Top Voice в Падуа, Италия.

Най-малките ни участници – Кристина Йосифовска и Крум Крумов, също се откроиха като талантливи и обещаващи изпълнители. Сертификат за достойно представяне и медал получиха и Крум (група S), с изпълнението си на песента „Ben” на Майкъл Джексън, и Кристина (група A) за песента „Хайде да лудуемо”.

Младите певци получиха своите награди лично от директорите на фестивала, Катрин и Мартин Дегабриеле, по време  на гала концерта, с който фестивалът беше официално закрит.

 

Мария и Ванина
Кристина Йосифовска
Крум Крумов
Мария Божинова

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK