Кюстендилката Милена Мирева с бронз в скока на дължина

Снимка: bgathletic

Мирева е сред 12-те момичета в класацията Мис BGathletic 2019

С 5,60 метра постигнати в първи опит, кюстендилката Милена Мирева се окичи с бронзовото отличие на Държавното първенство по лека атлетика, в скока на дължина при жените.

Състезателката на клуб “КЛАСА”- София, с треньор бившият национал в тази дисциплина - Петър Дачев, направи 5 успешни опита в сектора на Националния стадион "Васил Левски", но първият се оказа за медал.

В хоризонталния скок при дамите титлата спечели Милена Миткова (Галакси-Пловдив). Тя завоюва златото с борба по втори опити, след като със Симона Симеонова (Дунав-Русе) се приземиха на 6.05 м.

Това е втора поредна и общо четвърта национална титла за Миткова.

23-годишната Милена Мирева е Девойка Кюстендилска пролет за 2014 година, а с лека атлетика започва да се занимава в клуб "Пауталия"- Кюстендил.

Както ИНФОМРЕЖА писа, Милена Мирева е сред 12-те момичета в класацията Мис BGathletic 2019. Конкурсът Мис BGathletic е поредното предизвикателство пред кюстендилката.

До 15 август е първата фаза с гласуване на конкурсите. Тогава ще станат ясни петте красавици, които преминават в решителната финална фаза, класиращата Топ 3.

Можете да гласувате за вашите фаворити на интернет платформите съответно miss.bgathletic.com и mister.bgathletic.com.

От конкурса уточняват, че за даден етап може да се гласува само за един номиниран.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK