Кюстендилката Кристияна Кръстева с участие в Световното по батут във Флорида

снимки: "Евротрам" - Кюстендил

Състезателите по батут от Кюстендил – Кристияна Кръстева, Яна Николова и Кристиян Петров, се завърнаха от два национални лагера в Стара Загора и Плевен.

Подготовката в базите на Националния отбор протече при строг режим, засилени тренировки и определяне състава на Националния отбор за следващи международни участия. На контролите, които се проведоха в Плевен и тримата се представиха отлично.

Кристиян Петров, Яна Николова  Кристияна Кръстева ще участват в Международния турнир провеждащ се успоредно със Световната купа  в Минск, Беларус от 10 до 14 септември. Това е един от най-силните международни форуми в батута, на който участват освен многото бивши руски федерации, но и сили като Китай, Япония,Германия и много други. В Минск ще се състои последната международна контрола преди Световното първенство в САЩ.

За участие в Световното първенство в Дайтона бийч, Флорида, САЩ на 7-17 ноември Българска федерация по скокове на батут определи да пътуват само 10 български състезатели и в този състав влиза и Кристияна Кръстева, като само тя ще представя България в най-многобройната възрастова група 13-14 годишни девойки.

"Тренировките преминаха при изключително строг режим и засилена тежка подготовка. И тримата ни състезатели се представиха отлично на контролите. Много работиха децата и продължаваме с усилените тренировки и тук всеки ден. Доволен съм, а доброто им представяне и това, че са напреднали много бе забелязано и от ръководството на  Федерацията по батут. Яна и Кристиян ще представят България при 11-12 годишните на Международния турнир в Беларус, Кристияна при 13-14 годишните девойки. Много съм щастлив, че Федерацията заложи на моята състезателка Кристияна Кръстева, единствена в нейната възрастова група, да се състезава за  България  на Световното в САЩ, тя го заслужава. Ще и бъде тежко, но съм сигурен, че ще се справи, Криси е много борбена и има състезателен дух. Продължаваме с подготовката, в края на месеца отново заминаваме на лагер в Стара Загора.", коментира Асен Стоицов, треньор на кюстендилците.

"Контролите на националния отбор се провеждат в новата зала в Плевен защото там има модерно видеонаблюдение, което позволява на огромни екрани състезателите да гледат своите комбинации от всички ъгли. Това е доста добра визуална техника, която помага за овладяване и усъвършенстване на сложните елементи. Състезателите наблюдават скачането си и виждат грешките и пропуските. Отличното представяне на националните състезатели от клуб "Евротрам" Кюстендил направи добро впечатление на Федерацията и от там обещаха в скоро време да бъде монтирана такава визуална техника и в кюстендилската зала по батут. Много сме щастливи и благодарни за грижите на Федерацията, която подсигурява всичко, от което имат нужда за подготовката си и състезатели и треньори. Надяваме се до година за включване в  Националния отбор да се преборят още кюстендилци и ще работим в тази насока.", сподели Иво Кръстев, Председател на клуб "Евротрамп".

 

 

снимки: "Евротрам" - Кюстендил
снимки: "Евротрам" - Кюстендил
Кристиян Петров

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK