Кюстендилка, станала жертва на грабеж, писа на Бъчварова. Хвали полицаите, разкрили извършителя

Снимка: Infomreja.bg, архив

Кюстендилката М. Миленова благодари с писмо до министър Бъчварова за проявен професионализъм и бързи действия при откриването на извършител на кражба и нападение над нея.

Тя разказва как открила във взломеното си таванско помещение млад мъж да изнася с торби имущество й на 8 януари.

Крадецът я блъснал, нанесъл й удари и после избягал с откраднатите вещи. 

След като се съвзела, жертвата се обадила на служителя от полицейското управление в Кюстендил - Димитър Ерков, разказала за случилото се. 

Пристигналият на място полицейски екип е извършил оглед и съответни процесуални действия. След по-малко от 3 часа извършителят е задържан, разпознат от жертвата, последвали са действия за установяване на местонахождението на крадените вещия и изземването им.

“Оказа се, че извършителят е от ромски произход и с престъпно поведение. Благодарение на бързото му откриване и задържане, престъпникът не успя да се укрие и заличи следите си. Съдът му наложи постоянна мярка „задържане под стража“, благодарение на процесуалните действия и събраните доказателства от служителите на МВР. Благодаря на Ерков и служителите за отличната работа по задържането на този насилник и разкриване на престъплението. Аз като гражданин държа да изкажа своята благодарност на Ерков за професионализма и проявената отзивчивост и човечност към пострадалите лица в процеса на разследването и разкриването на извършеното престъпление“, се казва в писмото на М. Миленова.

 

КОМЕНТАРИ

blq blq13:32 - 19.01.2016
е как така се е обадила на служител от Полицейското управление, нали на 112 трябва да звънне. Значи тя е звъняла директно на познат. Прескочила е бюрокрацията 112
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK