Кюстендилецът Виктор Георгиев донесе бронзов медал от Международната олимпиада по биология

Снимка: Infomreja.bg

19-годишният кюстендилец Виктор Георгиев, който тази година завърши Националната природоматематическа гимназия в София бе част от националания отбор на България, който се завърна с четири медала от XXIX международна олимпиада по биология.

Престижният форум  се проведе през изминалите няколко дни в град Техеран, Иран.

Сребърният медалист на отбора е Здравко Иванов, с бронзови медали се окичиха Виктор Георгиев, Ваня Миланова и Иван Георгиев.

Здравко Иванов е възпитаник на Софийската математическа гимназия, останалите трима са възпитаници на Националната природоматематическа гимназия.

Официалните ръководители на отбора са Радослав Александров - докторант към Института по молекулярна биология към БАН, доц. Албена Йорданова от Медицинския факултет на СУ и доц. Снежана Томова от Биологическия факултет на СУ.

"Гордея се с целия ни отбор, защото това е кулминацията не на седмици, не на месеци, а на години труд", сподели Виктор Георгиев.

Този август той заминава за Холандия, където ще следва молекулярна биология. По думите му специалността не е никак лека и изисква посвещаване. Мечтата му е да се занимава активно със задълбочена научна дейност и да посвети научната си работа на това да подобрява качеството на живот на хората, да подобрява условията за живот и здравето им.

"Намерението ми е когато завърша образованието си да се върна в България и да работя  за издигането нивото на образованието и науката", каза Виктор Георгиев.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK